Varsinais-Suomen paikallisryhmä tiedottaa

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

Haluatko paikallisryhmän postituslistalle?

Varsinais-Suomen maatiaistoimintaa varten on perustettu oma googlegroups-sähköpostilista, johon kuka tahansa voi liittyä ryhmän sivulla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä listan ylläpitäjään:

Sähköpostilistalla tiedotetaan tapahtumista ja voidaan myös käydä maatiaisaiheista keskustelua. Mitä vain jäsenet haluavat. Varsinais-Suomen toiminnan yhteyshenkilönä toimii Terhi Arell, sp-osoite . Kiireellisissä asioissa voi myös soittaa: 040 519 4949.

Tapahtumakalenteri 2012

Omia ja muiden järjestämiä tapahtumia, ilmoittele, jos tiedät jotain tapahtuvan.


Koroisten palstalla talkoillaan torstaina 28.6. kello 15 alkaen. Tervetuloa mukaan!


Kaikenkarvaiset maatiaiset ovat tervetulleita talkoilemaan Koroisten maatiaispalstalle. Koroisille tulijat - ilmoitelkaapa mieluusti kiinnostuksestanne tulla kevään tai kesän aikana mukaan
(, 040 519 4949).


Kansalaistalkoot Pukkilan ryytimaan pelastamiseksi 21.-25.5. ja pitkin kesää

Museovirasto ilmoitti helmikuun alussa usean museon sulkemisesta. Kaarinan Piikkiössä sijaitseva Pukkilan kartanomuseo on nyt suljettu eikä puutarhuria ole täksi kesäksi palkattu. Pukkilan ainutlaatuinen ryytimaa ja sen kasvit ovat uhattuina. Ryytimaassa kasvaa useita kansallisesti ja paikallisesti arvokkaita kasvikantoja, joiden ylläpito tulee taata. Ryytimaan muoto ei myöskään säily ilman hoitoa, vaan nopeasti heinittyy ja häviää. Maa-aines tuhoutuu, jos se jätetään vuodeksi tyhjilleen.

Haluamme varmistaa, että ryytimaa ja sen kasvit säilyvät jotenkuten ensi vuoteen ja mahdollista uutta omistajaa palvelemaan. Järjestämme kansalaistalkoot, jossa viiden päivän aikana tehdään ryytimaalla kevättyöt. Kutsumme alueen kotiseutuyhdistyksiä, puutarhayhdistyksiä, 4H-yhdistyksiä, marttoja, maa- ja kotitalousnaisia, puutarha-alan oppilaitosten opettajia ja oppilaita sekä yksityisiä kansalaisia Pukkilan ryytimaan kunnostustalkoisiin. Kunnostustalkoot järjestetään 21.–25.5. Lisäksi pitkin kesää tarvitaan vapaaehtoisia käsipareja silloin tällöin varmistamaan, ettei ryytimaa rikkaruohotu.

Talkooväen muonittamiseksi ilmoita tulostasi:
Aaja Peura: aaja.peura(at)nic.fi tai 040 5899 477

Kansalaistalkoita on organisoimassa 'Perinnekasvit museopuutarhassa'- hanke. Lisätietoja hankkeesta: Maarit Heinonen, MTT: maarit.heinonen(at)mtt.fi tai 029 5317 199