Kesämatka Naantaliin ja ruukkikyliin 18.-19.6.

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

 

 

 

 

Kesämatka järjestetään viikonloppuna 18 – 19. kesäkuuta yhteistyössä Kennomesiosuuskunnan kanssa. Näin yhdistämme ohjelmaan yhteistyökumppanit: kukat ja mehiläiset.

Lähdemme Kiasman tilausbussilaiturilta Mannerheimin ratsastajapatsaan vierestä lauantaina aamulla kohti Naantalia ja presidentin kesäasuntoa Kultarantaa. Matkan aikana käymme myös Loimaan Sarka- museossa, jossa on merkittävä kokoelma maanviljelyyn liittyviä esineitä. Museon vaihtuvassa näyttelyssä tänä vuonna ovat pääosassa mehiläiset ja mehiläisten hoitaminen.

Kultarannassa tutustumme puutarhaan, jossa on kolme osaa. Metsäpuutarha on lähes luonnontilainen, muotopuutarhassa on istutuksia ja hyötytarhassa kasvatetaan vihanneksia ja kukkia presidentin juhliin ja tilaisuuksiin.

Aimo Nurminen hoitaa Kultarannan mehiläisiä, jotka eivät ole mitä tahansa pörriäisiä vaan arvon maatiaisia mustamehiläisiä. Hänen oma tilansa on myös lähistöllä ja tapaamme hänet. Aimo Nurminen on mustamehiläisen kasvattajana tehnyt tavattoman arvokasta työtä, koska mustamehiläinen melkein ehti kadota Euroopasta.

Illaksi menemme Tuorlan majataloon, jossa yövymme. Tuorlassa syömme yhdessä illallista. Tuorlassa on maaseutuoppilaitos ja aamulenkillä voi käydä katsomassa puutarhoja ja istutuksia.

Aamupalan jälkeen jatkamme matkaa Billnäsin Ruukkiin, jossa on kesän näyttelynä Unelmapuutarhat ja Billnäsin puutarhamyymälä. Käymme myös lähistöllä olevassa Fiskarsissa. Ennen paluuta pistäydymme Espoossa tapaamassa kyyttökarjan kasvattajaa ja karjakkoa Ilmari Majuria. Helsingissä olemme illansuussa.

Matkalle mahtuu 40 matkustajaa. Olemme jakaneet matkustajakiintiön puoliksi. Maatiaisen ilmoittautujia hoitaa Anne Paalo, , 050 570 6105 ja Kennomesiosuuskunnan lähtijät ilmoittautuvat Arto Koljoselle, arto.koljonen(at)kotikone.fi, 0500-208 613. Molemmilta saa lisätietoja matkasta ja molemmat toimivat myös oppaina.

Matkalla on oma bussi kuljettajineen ja yöpyminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Myös perhehuone on mahdollinen. Yhden hengen huoneesta joutuu maksamaan enemmän. Aamupala, illallinen, retket ja sisäänpääsyjä kuuluu matkan hintaan. Matkan hinta on 150 euroa. Matkalle lähtijät saavat matkakirjeen ja lisäohjeita.

Teksti: Anne Paalo, linkit: Keijo Luoto