Talkoot Muuramen Hetteen niityllä

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

Tervetuloa hoitamaan perinnemaisemaa!

Luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri sekä paikallinen Ympäristökeskus järjestävät niittotalkoot Muuramen Hetteen niityllä to 23.7. klo 9 alkaen. Järjestäjien puolesta paikalla on työkaluja sekä tarjoilua (kahvia, mehua, pullaa). Omiakin työkaluja voi mukaan ottaa. Ympäristökeskuksen autoon mahtuu Jyväskylästä 1-2 henkilöä, muutoin paikalle tultava omin kyydein. Yhteyshenkilönä ympäristökeskuksessa Kaisa Raatikainen, puh. 040-5845295.

Tilan osoite on Hetteentie 61. Ajo-ohje paikalle:
Valtatie 9, Jyväskylästä 15 km etelään. Eritasoliittymästä (Shellin kohdalta) Isolahti-viitan suuntaan 200 m, oikealle Rannankylä-viitan suuntaan n. 3 km. Viitassa maininta Rakennuslevy ky. Noin kolmen kilometrin päähän pääsee bussilla 14M, joka lähtee kaupungista klo 8.45, ihan 9:ksi sillä ei tosin ehdi.

Kimppakyytiä tarjoavat ja kimppakyydistä kiinnostuneet maatiaisihmiset voivat ilmoittautua Silja Parrille, puhelin 040 761 7171 ja sähköposti silja.parri (at) valpuri.net

Karttahaussa laittamalla osoitteen hakukenttään näkee paikan sijainnin.
Linkki karttahakuun:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html

Hetteen perinnemaisema on mielenkiintoinen kokonaisuus. Hakamaa, metsälaidun sekä niitty ovat kuitenkin alkaneet metsittyä oltuaan kauan hoitamatta. Aluetta on parina vuonna niitetty ja raivattu, mutta hakamaa ja metsälaidun ovat melko umpeutuneita ilman hoitoa. Niittytyyppi vaihtelee tuoreesta kuivaan ja on pienruohoista. Huomionarvoisia niittyjen kasvilajeja ovat ainakin havaitut ketoneilikka, ketotuulenlento, ketonoidanlukko, nurmitatar ja jäkki.