Uusia kuvia arkistoon odotetaan

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

Lähetä omia ehdotuksiasi kasveiksi ja kuviksi Maatiaisen kuva-arkistoon. Jos sinulla on kuvia jostakin arkistosta puuttuvasta kasvista tai lisää edustavia kuvia siellä jo olevista kasveista, tarjoa niitä arkistoon. Tavoitteena on, että kustakin kasvista olisi arkistossa kuvia sen eri kasvuvaiheista ja tunnistamisen kannalta merkittävistä yksityiskohdista. Otamme vastaan vain digikuvia.

Kustakin kasvista tarvitaan

  • suomenkielinen/ruotsinkielinen nimi
  • tieteellinen nimi (+ mahdollinen lajike)
  • kuva kukasta
  • kuva koko kasvista
  • kuvaajan nimi

Voit myös kertoa muita mielenkiintoisia tietoja kasvista: paikkakunta, kasvin alkuperä, kasvupaikan laatu, kasvuston ikä yms. asiaan kuuluvaa. Nämä tiedot eivät ole pakollisia ja niitä laitetaan galleriaan harkinnan ja resurssien mukaan.

Lähetä kuvat mahdollisimman hyvälaatuisina, niin niistä on mukava tehdä nettiin sopivan kokoisia. Sähköpostilla kulkevat yleensä alle 5 megan kuvat varsin mukavasti. Jos hallitset kuvankäsittelyn, voit tehdä valmiin kuvan. Pyri tällöin saamaan kuvan koko riittävän pieneksi nettikäyttöä ajatellen, mutta olennaista informaatiota kadottamatta. Katso mallia galleriassa jo olevista kuvista. Laita tiedoston nimen alkuun kasvin nimi, sen perässä voit säilyttää esim. kuvan numeron ja muita tunnisteita (näistä on iloa siinä vaiheessa, kun suuri kustannustalo haluaa ostaa kuvasi ja etsit sen originaalia :)

Myös historialliset kuvat, joissa on ko. kasvi, ovat tervetulleita. Nimeä tilanne, vuosiluku, paikkakunta, valokuvaaja ja kuvassa mahdollisesti olevat henkilöt. Vanhoista kuvista saa jalustaa käyttäen hyvän digikuvan useimmilla digikameroilla. 

Kerro myös millaisin ehdoin annat kuvasi arkistoon: saako niitä käyttää muualla, pitääkö erikseen kysyä lupa vai onko käyttö muualla kokonaan kielletty. Kuvaajat merkitään luetteloon ja kunkin kuvaajan antamat tiedot laitetaan erilliseen tiedostoon, johon pääsee nimeä klikkaamalla.

Lähetä kuvat osoitteeseen
Laita viestin aiheeksi Maatiaisen kasvigalleria.