Virumaa – Viron pohjoisrannikko –
Jänedan puutarhamessut

Maatiaisen logo

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Matkat
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

Maatiais- ja puutarhamatka Pohjois-Viroon  25.-28. toukokuuta 2017

Suomenlahden etelärannikko Tallinnasta itään on jäänyt monelle suomalaisille vielä aika lailla tuntemattomaksi vaikka se tarjoaakin nähtävää ja koettavaa runsain mitoin, alkuperäistä luontoa, kartanoita puistoineen ja upeita maisemia.

Matkamme suuntautuu aluksi Palmsen kartanoon, jossa sijaitsee Viron ensimmäisen ja suurimman kansallispuiston Lahemaan luontokeskus. Tutustumme kansallispuistossa asiantuntevan luonto-oppaan johdatuksella erilaisiin luontotyyppeihin, merenrantaniittyihin, jokilaaksoihin, alvareihin ja Korvemaan soihin. Pysähdymme myös vanhassa Altjan kalastajakylässä. Majoittuminen on Palmsen kartanossa.

Matkan toisena päivänä jatkamme syvemmälle itään historiallisten Sagadin ja Vihulan hienosti kunnostettujen historiallisten kartanoiden ja niiden hyvin hoidettujen puistojen kautta. Virkistystä tarjoa Suomenlahden rannalla sijaitseva Toilan kylpylä, jonka hotellissa myös yövymme. Aivan vieressä on  viehättävä Toila-Orun puisto, joka on entinen Viron presidentin Konstantin Pätsin kesäresidenssin puisto.  Lähellä on myös Sillamäen neuvostoajan klassisen kaupunki- ja puistoarkkitehtuurin kohde.

Loppumatkan kohokohtana on vierailu jo 16. kertaa järjestettävillä Jänedan puutarha- ja kukkapäivillä kartanon puistossa. Markkinatunnelmaa on joka makuun ja myyjiä kaikkialta Virosta. Sieltä on mahdollisuus hankkia edullisesti monenmoisia tuliaisia. Yöpyminen Nelijärven lomakeskuksessa. Paluumatkalla Tallinnaan poikkeamme vielä mahdollisuuksien mukaan jossain kotipuutarhassa.

Helsingistä matka taittuu nopsasti pikalaivalla Suomenlahden yli Tallinnaan, jossa odottaa oma tilausbussi. Bussi on käytössämme koko matkan ajan. Matkanjohtajana ja oppaana toimii Maatiaisen Juhan Savander, joka on asunut Virossa lähes 20 vuotta ja tuntee maan, kielen ja sen tavat perusteellisesti. Vierailukohteissa on paikallinen opastus, joka tulkataan suomeksi.

Matkan hinta puolihoidolla 2h-huonessa on 390,-. 1h-huoneen lisä 100,-

Ilmoittaudu mahdollisimman pian sillä Maatiaisen jäsenmatkat ovat olleet varsin suosittuja.
Matkalle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 36 osanottajaa.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Maatiaisen matkavastaava Juhan Savander

p. 0400 165 531