Maatiais- ja luontomatka Etiopiaan - Vavilovin jalanjäljissä

Maatiaisen logo

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Matkat
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

Maaliskuun alkupuolella Maatiaiset suuntaavat kohti Etiopiaa, joka on yksi kuuluisan kasvitieteilijä N. Vavilovin nimeämistä maapallon viljelykasvien alkuperäkeskuksista ja samalla luonnon monimuotoisuuskeskus. Etiopiaa pidetään muun muasssa vehnän, pellavan, seesamin, kahvin sekä teffin alkukotina.

Afrikan sarvessa sijaitsevaa Etiopiaa on sanottu ihmmiskunnan alkukodiksi sieltä esiinkaivettujen varhaisesta ihmisasutuksesta kertovien löytöjen vuoksi. Kasvi- ja eläinmaailma on erittäin monipuolinen, monet lajit ovat endeemisiä esiintyen ainoastaan Etiopiassa. Maalla ei ole meren rannikkoa mutta sen sijaan Itä-Afrikan suuri hautavajoama halkaisee koko maan. Siellä sijaitsevat Niilin alkulähteet suuria jokia, järviä, mahtavia vuoristoja unohtamatta paikallista kulttuuria, kansanperinnettä ja eksoottisia ruokia. Monet kohteista ovat Unescon maailmanperintöluettelossa.

Matkalla on runsas ohjelma. Keskuspaikkanamme on maan pääkaunki Addis Ababa, josta käsin on suunnitteilla kolme eri retkeä Etiopian pohjois-, itä- ja eteläosiin, Vavilovin jalanjäljissä, mm. Gondoriin ja Simien- ja Bale-vuoristoihin.

Matkalla majoitutaan keskitason hotelleissa sekä majataloissa maaseudulla. Matkan hintaan sisältyy lennot Helsinki- Addis Ababa - Helsinki, retket ja kuljetukset maan sisällä, majoitus keskitason hotelleissa tai majataloissa maaseudulla, puolihoito (aamiainen + lounas/ilallinen), usein myös täyshoito syrjäisillä seuduilla.

Matkanjohtajana toimii Juhan Savander, jolla on pitkäaikainen kokekus Maatiais -matkojen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Retkillä ja vierailukohteissa on paikallinen englanninkielinen opastus, joka tulkataan tarpeen mukaan suomeksi.
Lentomatka Helsingistä Etiopian pääkaupunkiin Addis Ababaan yhdellä välilaskulla. Huomio: ei aikaeroa!

Alustava matkan hinta puolihoidolla 2hh huoneessa on noin 2500,- euroa. (1h-h lisämaksusta, mahdollisuuksien mukaan). Matkan pituus 14 päiväää, joista 12 päivää perillä. Matkan ajankohta 2 viikkoa maaliskuun alussa 2019.

Ilmoittaudu mahdollisimman pian, sillä nämä Maatiaisen jäsenmatkat ovat osoittautuneet varsin suosituiksi. Matkalle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 18-24 osanottajaa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Juhan Savander, matkanjohtaja

+358 400 165 531, +372 5800 1056