Avomaankurkku 'Vert Petit de Paris' / 'Little Green Sharp' / 'National' Katso suurempana

Avomaankurkku 'Vert Petit de Paris' / 'Little Green Sharp' / 'National'

Frilandsgurka / Cucumis sativus

Tiedot

51-5-8-1 F

3,50 €

Historiallinen kurkku Ranskasta 1880-luvulta. Nystyräpintainen. Erittäin hyvänmakuiset, rapeat kurkut korjataan yleensä pieninä (alle 10 cm). Satoa saadaan n. 55 vrk taimettumisesta, satoisa. Hyvä säilöntään ja syötäväksi tuoreeltaan. Taimia voi latvoa, jolloin ne haaroittuvat ja tuottavat enemmän emikukintoja. Kurkkuja kasvatettiin aikaisemmin lavoissa ja harjuissa. Avomaankurkku sietää alhaista yölämpötilaa. Vastutuskykyinen kurkun mosaiikkivirukselle ja ruvelle.

  • Alkuperä: Kaupan siemen, Heirloom (perinteinen lajike)
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen ja lämmin
  • Annos: 0,5 g (1 g n. 30-40 siementä)
  • Maaperä: Lämmin, hyvin kalkittu ja lannoitettu, kosteutta pidättävä maa
  • Kylvöohje: Kylvö lämpimään maahan tai 3-4 vk esikasvatus. Kylvö 2 cm syvyteen. Taimiväli 20-30 cm, riviväli 100cm.
  • Huom. Vastustuskykyinen kurkun mosaiikkivirusta ja rupea vastaan. Hyönteispölytteinen. Hallanarka
  • Viljelytapa: Itää 22-24 asteessa. Taimettumisen jälkeen päivälpt n. 20–22 astetta ja yöllä 15–17 astetta. Sopiva istutusaika, kun taimessa on 3-4 kasvulehteä