
Rakuuna, venäjänrakuuna
Rysk dragon / Artemisia dracunculus
Rysk dragon / Artemisia dracunculus
Venäjänrakuuna on monivuotinen maustekasvi ja rotevakasvuisempi kuin "serkkunsa" ranskalainen rakuuna. Kasvutapa on tuuhea-ja pystyhaarainen, lehdet pitkät ja kapeat. Kukat ovat pieniä ja suhteellisen huomaamattomat. Rakuunan maku on parhaimmillaan tuoreena ja siitä käytetään lehtiä sekä nuoria versoja. Säilöntä onnistuu kumminkin kuivaamalla tai pakastamallla. Käyttökohteita ruuanlaitossa mm. keitot, muna-ja sieniruuat ja salaatit. Rakuunan sanotaan edistävän ruuansulatusta ja lisäävän ruokahalua. Lehdissä on runsaasti A-ja C-vitamiinia. Venäjänrakuuna ei ole talvenarka ja talvehtii myös Pohjois-Suomessa.