
Tässä seoksessa yhdistyy koristeelliset kasvit, jotka ovat monivuotisia (osa kv) ja myös sen takia helppohoitoisia vihanneskasveja. Seoksen lajit: vuohen-, varsan- ja ukonkello, kuunlilja, liperi, suolaheinä, musta- ja kaurajuuri, piennarpukinparta, hyvänheikinsavikka ja ripaus puna-apilaa. Mm. kellokukkien kukat ovat myös syötäviä ja mm. vuohenkellon turpea juurakko sekä nuoret lehdet ovat syötäviä. Ukonkellokin on tuotu Suomeen hyötykasviksi jo 1700-luvulla, lehdet sekä juuret ovat käyneet salaatiksi ja keväiseksi kaalikeitoksi.
Huom! Tunnista laji ennen käyttöä ja tutustu huolella sen käyttötarkoituksiin. Pienestä taimesta ei kannata heti alussa kerätä satoa, satoa voi alkaa kerämään toisena kasvukautena tai kun taimet ovat vahvistuneet tarpeeksi. Sadonkorjuussa on hyvä jättää lehtiä kasviin 2/3.