Papu, pensaspapu "Vihreä" Katso suurempana

Papu, pensaspapu "Vihreä"

Buskböna / Phaseolus vulgaris var. nana

Tiedot

106-2-5 D

3,50 €

Vihreäpalkoinen pensaspapu, lajike ei tiedossa.

Pensaspavut ovat matalakasvuisia ja kasvavat pensasmaisina. Palot ovat 10–15 cm pitkiä. Palkoja käytetään ruoanlaitossa kokonaisina tai paloiteltuina. Tuoreita palkoja keitetään (tai voi höyrystääkin) noin 10 minuuttia ja rakenne on vielä silloin napakka. Pensaspapuja ei voi syödä  raakana, sillä pavun sisältämä lektiini voi aiheuttaa mahakipuja. Pensas- eli länkäpavut kuuluvat tarhapapuihin ja lajikkeita on useita.

  • Alkuperä: E-S
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen, lämmin ja suojaisa
  • Maaperä: Kuohkea hyväravinteinen maa
  • Kylvöohje: Kylvetään, kun maa on lämmennyt (ainakin +10 C). Kylvösyvyys 2-3 cm
  • Viljelytapa: Riviväli 35 cm. Sadonkorjuu 2-3 vk kukinnan jälkeen