Sikkiminkurkku Katso suurempana

Sikkiminkurkku

Sikkimgurka / Cucumis sativus var. sikkimensis

Tiedot

51-5-9

3,50 €

Sikkiminkurkku on "vanhan" tyyppinen kurkku, kotoisin Himalajan vuoristosta Nepalista ja Intiasta. Köynneliään kurkun erikoisen näköiset hedelmät ovat ensin vihreitä ja kypsymisen merkiksi kurkun pintaan tulle koristeellinen ruskehtava verkkokuvio. Kurkun pituus 15-30 cm. Kurkut säilyvät pitkään ja niitä voi syödä tuoreena, pikkelöidä tai keitettynä. Sopii mm. salaattiin ja säilöntään. Sikkiminkurkkua voi kasvattaa suurinpiirtein samalla tavalla kuin tavallista kasvihuonekurkkua, jolla on suuret lehdet ja voimakas kasvu. Sato korjataan ennen pakkasia.

  • Kannan ikä: *
  • Korkeus: 150 cm
  • Alkuperä: Kulttuuriperintö-lajike v. 1894, E-S
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen ja lämmin, avomaa/kasvihuone
  • Kukinta-aika: Sadonkorjuu elo-syyskuussa
  • Annos: 5-6 siementä
  • Maaperä: Lämmin, hyvin kalkittu ja lannoitettu, kosteutta pidättävä maa
  • Kylvöohje: 3-4 vk esikasvatus. Kylvö 2 cm syvyteen. Taimiväli 20-30 cm, riviväli 100 cm Itää 5-15 vrk
  • Huom. Hyönteispölytteinen. Hallanarka. Tuetaan mm. säleikköön
  • Viljelytapa: Itää 25 asteessa. Taimettumisen jälkeen lpt 16–20 astetta. Sopiva istutusaika, kun taimessa on 3-4 kasvulehteä