Paprika, chili  'Aji Cajamarca' (havannapaprika) Katso suurempana

Paprika, chili 'Aji Cajamarca' (havannapaprika)

Havannapeppar / Capsicum chinense

Tiedot

38-9-8 B

3,50 €

Kotoisin Perun Andeilta 2700 m korkeudelta. Keskivarhainen lajike (69-80 vrk). Hedelmä on kooltaan 7-12 cm, muodoltaan tylppäkärkinen, pitkulainen. Raakana heldelmä on kalpean vihreä ja siinä on siniliilaa sävyä, kypsänä punainen. Maukas, hedelmäisyyttäkin mukana, keskitulinen, miellyttävä jälkipolte. Hedelmän eri kypsyysasteilla on omanlaisensa aromi. Kohtalaisen satoisa, voi antaa satoa talvikautenakin, mutta ainakin pitkälle syksyyn. Tukevakasvuinen ja rungossa "karvoitusta". Suositellaan tuorekäyttöön mm. salsaan, hedelmä kypsyy hitaasti. Suhteellisen helppo kasvattaa. 'Cajamarcasta' on liikkeellä kahta eri versiota chiliwikin mukaan ja tämän nähtävästi enemmän kakkostyypin oloinen. Sen hedelmä on lyhyempi ja paksumpi. "Sanoisin, että tämä on ennemmin tuon wikikuvauksen kakkostyyppiä, mutta ei se omaan suuhuni silti kovin mieto ole".

  • Kannan ikä: *
  • Korkeus: 60-90 cm
  • Alkuperä: Jäsenen siemeniä
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen, lämmin ja suojaisa
  • Maaperä: Ravinteikas multamaa. Muista huolehtia kastelusta
  • Kylvöohje: Kylvö esikasvatusta varten sisälle maaliskuussa. istutus ulos kun hallanvaara ohi. Kylvösysvyys 0,5-1 cm
  • Huom. Eri paprikalajit risteytyvät helposti keskenään. Jotta laji pysyisi puhtaana, kasvata vain yhtä paprikalajia kerrallaan, jos keräät siementä
  • Viljelytapa: Chilit voi kylvää tammikuun alussa, mutta kylvämistä voi jatkaa maaliskuulle saakka. Chilin taimet vaativat lämpöä ja valoa. Kylvösyvyys 0,5-1 cm. Chili itää nopeiten 25-28°C lämpötilassa. Itämisen jälkeen taimet siirretään valoon