Köynnöspinaatti "Kurala" YLLÄPITOVILJELYYN Katso suurempana

Köynnöspinaatti "Kurala" YLLÄPITOVILJELYYN

Rankspenat / Hablitzia tamnoides

Tiedot

71-12 AY

3,00 €

Monivuotinen, harvinainen köynnös- ja hyötykasvi. Kasvattaa pitkän, uurteisen varren, johon lehdet kiinnittyvät kierteisesti. Lehdet ovat pitkänsuikeat ja kolmiomaiset. Kasvaa nopeasti ja tarvitsee tukemista. Tuulipölytteinen. Risteytyy mahdollisesti muiden köynnöspinaattien kanssa, koska kyseessä on harvinainen kasvi ei tämä liene ongelma. Max. 1 annospussia/tilaaja.

SIEMENVILJELY
Tuulipölytteinen.
Suojaetäisyys: Risteytyy mahdollisesti muiden köynnöspinaattien kanssa, koska kyseessä on harvinainen kasvi ei tämä liene ongelma.

Tuottaa siementä 2. tai 3. vuodesta eteenpäin. Yhdestäkin yksilöstä saadaan itävää siementä.

Kasvin lehtihankoihin muodostuu 10-20 cm pituisia roikkuvia vihreitä kukkaröyhyjä. Loppukesällä kun ne tummenevat ja kuivuvat hiukan voi ravistaa niitä. Jos siemenet ovat kypsiä ne varisevat. Siemenet ovat pyöreitä, kiiltävänmustia noin 2 mm kokoisia. Kukkaröyhyjä voi myös leikata isoon paperipussiin ja viedä ne kuivaan paikkaan tuleentumaan. Siemenet variset kun ne ovat kypsiä, kun kukintoja ravistelee.
Kukkaröyhyjä kannattaa tarkkailla pitkin kesää ja kerätä siemeniä sitä mukaan kun ne kypsyvät. Ensimmäiset siemenet voivat olla kypsiä jo aikaisin - kukinta jatkuu kasvukauden loppuun asti.

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.

  • Kannan ikä: ****
  • Korkeus: Jopa 4 m
  • Alkuperä: Kuralan Kylämäki, Turku
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen-puolivarjo
  • Kukinta-aika: VII-VIII, vihertävä kukinto on pitkä ja röyhymäinen
  • Maaperä: Tuore multamaa, ei vaadi erityisen ravinteista kasvualustaa
  • Kylvöohje: Kylvö syksyllä ulos, siemenet itävät seuraavana keväänä. Keväällä: kylväruukkua pidetään (0-5 C) 8 vk
  • Huom. Lehtiä käytetty pinaatin tapaan. Sähkötolppien kaunistaja, hyvä seinustallekin